6 saker att överväga när du väljer rätt forskning och utveckling FoU-partner

Att välja rätt FoU-partner kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande. Men hur gör du rätt val? På ARKIGROUP förstår vi att denna process kan vara utmanande, och därför har vi skapat denna guide för att hjälpa dig att navigera genom ditt beslut.

1. Klart definierade mål:

Vi hjälper dig att tydligt fastställa dina mål och förväntningar för partnerskapet, identifierar de utmaningar du kan möta och de resurser du behöver. Tillsammans hittar vi den perfekta partnern som matchar dina behov.

2. Upptäck nya möjligheter:

Genom vårt breda nätverk och djupa branschkännedom kopplar vi samman dig med potentiella partners som har rätt erfarenhet, goda meriter och delar din projektkultur. Vi ser till att du får de bästa möjliga förutsättningarna för framgång.

3. Flexibilitet och riskhantering:

Vi säkerställer att dina partners är redo att anpassa sig till förändringar och proaktivt hantera risker, så att du kan känna dig trygg i att projektet alltid håller hög kvalitet och är stabilt.

4. Noggrann utvärdering:

Vi genomför en noggrann utvärdering av potentiella partners genom intervjuer, analyser och fallstudier, så att du kan vara säker på att de har rätt kompetens, kreativitet och är kompatibla med dina projektbehov.

5. Förhandlade framgångsvillkor:

Vi genomför en noggrann utvärdering av potentiella partners genom intervjuer, analyser och fallstudier, så att du kan vara säker på att de har rätt kompetens, kreativitet och är kompatibla med dina projektbehov.

6. Kontinuerlig förbättring:

Efter varje projekt utvärderar vi resultatet och identifierar områden för förbättring, så att varje framtida samarbete blir ännu mer framgångsrikt.

Vanliga frågor

Bygglovsritningar är en samling av olika arkitektritningar som efterfrågas av din kommun. Som standard kräver alla kommuner dessa ritningar:

  • Situationsplan som visar fastigheten med fastighetsgränser, alla existerande byggnader, anläggningar och omgivningen.  Utförs i skala 1:400
  • Planritningar eller planlösning som visar samtliga våningsplans olika rum samt dörrar och fönster. Rummens funktioner ska anges. Utförs i skala 1:100
  • Fasadritningar är ritningar som visar byggnadens fasader rakt framifrån. Vanligtvis har en byggnad fyra fasader, exempelvis mot söder, norr, öster och väster. Utförs i skala 1:100
  • Sektionsritning visar en byggnad i genomskärning i ett snitt som markeras på planritningen. Sektionsritningen ska visa till exempel rumshöjd, golvnivå, marknivå, byggnadshöjd och taklutning. Utförs i skala 1:100

Arkitektritning eller A-ritning
Med dessa ritningar börjar utformningen av byggnaden och dess funktioner. Planlösning med rumsbeskrivning fastställs med måttsatta väggar, specificerade fönster och dörrar, material och färg på ytskikt och även andra inredningsdetaljer kan förekomma.

​Bygglovsritning är en samling av några av de arkitektritningar som efterfrågas av din kommun inför ett bygglov. Ritningarna behöver inte vara så detaljerade, t.ex. behövs inte redovisning av invändiga val av ytskikt etc. Däremot behövs en situationsplan som visar byggnadens placering på tomten, avstånd till andra byggnader, fastighetsgränser etc.

Vi har inget specialområde så vi kan hjälpa både privat- och företagskunder över hela landet.

Absolut! Har du inte den tid som behövs för att projektera eller till exempel bor långt ifrån fastigheten i fråga kan vi hjälpa er hela vägen från start till slut.

Byggritning kallas ibland i dagligt tal de konstruktionsritningar även kallade K-ritningar som utförs av en konstruktör. I dessa ritningar specificeras uppbyggnad av grunden, väggar och tak samt övriga detaljer. Konstruktören brukar även beräkna laster, dimensionera bärande delar, balkar m.m.

Det beror på vad ritningen ska användas till, till exempel

  • Bygglovsritningar  
  • Arkitektritningar   
  • Konstruktionsritningar   

På detta går att få paketpris, kontakta oss så vi kan ge dig ordentlig offert.

Det beror på din önskan och behovet från vår sida av att se huset på plats, t.ex. om det behövs mätas upp eller om vi vill få en känsla av huset och tomten. Ni är alltid välkomna in till kontoret för att inleda en diskussion med oss och föra fram era önskningar och behov.

Vi går noga igenom förutsättningarna innan bygglovsritningarna tas fram. Om ändå en komplettering skulle uppstå så korrigerar eller kompletterar vi ritningarna, utan kostnad för er om det är på grund av något som vi missat.

Börja med att kolla detaljplanen för ditt område. Den hittar du ofta på kommunens hemsida. Annars kontaktar du bygglovskontoret via mail/telefon. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att tolka föreskrifterna.